Elkészítés: Kis olajon üvegesre pároljuk a finomra kockázott (vagy lereszelt) vöröshagymát. A csirkehúst - ha mell, akkor szeletekre vágva - félig átsütjük minden oldalán a forró olajos hagymán. Ezután felöntjük a borral, pár perc alatt összeforraljuk. Ha ez megvan, még 2 dl vizet és a leveskockát hozzáadva tovább forraljuk kb. 5 percet. Tegyünk bele annyi cukrot, hogy finoman édeskés legyen (azért nem írok mennyiséget, mert az függ a bortól, illetve ízléstől). Utána beletesszük a mazsolát, és ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, fahéjjal, szegfűszeggel és a citromhéjjal. Addig pároljuk, amíg ez a finom édeskés pikáns lé mártás sűrűségű lesz.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre