Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Répatortácskák

60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 20 dkg liszt
  • 18 dkg barna cukor
  • 10 dkg reszelt répa
  • 3 dkg durvára vágott mandula (vagy dió)
  • 13 dkg olvasztott vaj
  • 3 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 1 csipet só
  • 1 db közepes alma reszelve
  • A cukormázhoz:
  • 1 db tojásfehérje
  • 15 dkg porcukor
  • A díszítéshez:
  • marcipánmassza
  • ételfesték (narancs és zöld)

Elkészítés

Elkészítés: Egy tálban a lisztet, a sót, a sütőport, a cukrot, a reszelt répát és almát, a mandulát és a fahéjat jól elkeverjük. Az olvasztott vajat a tojásokkal jól összekeverjük, majd a száraz anyagokhoz öntjük, és összeforgatjuk.

A masszát a muffinformák 3/4 részéig töltjük meg, 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük (tűpróbával ellenőrizzük!).
Hagyjuk kihűlni.

A mázhoz a tojásfehérjét elkeverjük a porcukorral. A kihűlt muffinok tetejére csurgatjuk. A marcipánmassza egyik részét narancs (répa) színűre színezzük, és répa formákat alakítunk ki belőle. A zöld színűre színezett masszából levélszárakat formázunk, és ráillesztjük a répákra. A kész répákat a muffinok tetejére helyezzük.

Ezek is érdekelhetnek