Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Répatorta

default user icon
13 4.4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 4 egész tojás
  • 1,5 bögre liszt
  • 1 bögre étolaj
  • 1,5 bögre cukor
  • 2 csomag sütőpor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 teáskanál fahéj
  • 1 teáskanál só
  • 10-15 dkg dió, mandula vagy mogyoró összetörve, esetleg darálva (darabosan jobb)
  • 10 dkg mazsola (előzőleg beáztatva, mondjuk egy kis rumba)
  • 50 dkg sárgarépa (kislyukú reszelőn lereszelve)

Elkészítés

    Elkészítés: A lisztet, sót, fahéjat, sütőport összekeverjük. A tojásokat, olajat, cukrot, vaníliás cukrot összeturmixoljuk (vagy keverőgéppel jól összekeverjük). A lisztes és a tojásos keveréket fakanállal egybekeverjük. A masszába belekeverjük a diót, mazsolát és reszelt répát. Az egészet kiolajozott, morzsával kiszórt tortaformába öntjük.

    175 fokra előmelegített sütőbe tesszük (ha van légkeverés, használjuk!), és kb. 50-55 percig sütjük. Akkor jó, ha a tetejét megnyomva rugalmasnak tűnik a tészta.

Megjegyzés

Naaaaaaaagyon fincsi! Nem kell félni a répától, aki nem tudja, hogy van benne, soha nem is fog magától rájönni... Bevonhatjuk vagy megtölthetjük porcukorral kikevert krémsajttal is.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Zsofi001
Nagyon finom, köszönöm a receptet. Én is tettem közé meg a tetejére mascarponés vajas porcukros krémet, meg egy kis mandulát! Nagyon fincsi!!!!
hennan
Isteni lett! Születésnapi tortának készült, kicsit más arányokkal: olajból a fele is elég, a mazsolát kihagytuk, mandulát tettünk bele, összetörve, aminek az íze bármilyen diófélének eladható. Az adagok egy igazi, nagy tortához valók, legközelebb fele ennyit csinálunk :) A tetejére mascarpone cukormáz került, amibe vajat, porcukrot es vanília aromát tettünk és robotgéppel 10 percig krémesítettük. Ajánlom mindenkinek :)
BettyBoop28
Köszönöm a receptet, nagyon fincsi lett- kettévágtam a piskótát és a közepébe narancsos, tejszínes krémsajtot kentem. A tetejére pedig étcsokit csorgattam. PERFECT :)
EvelinTekla
Ma elkészítettem anyukám születésnapi tortája gyanánt. Isteni finom lett! Omlós, ízletes, nem szárad. Imádta mindenki! Mindenkinek ajánlom!:))
FaiRy7
Én sima krémtúrót tettem a tetejére, nagyon jó lett! :)
Cica86
Én most kezdtem neki... már a sütőben van:o) Valentini meglepi lesz,remélem ízleni fog neki!
ebumanka
Nagyon-nagyon finom lett. Nekem egy kicsit tovább sült, több, mint 1 órát (légkeveréssel). De nem száradt ki, puha és omlós maradt.
kiskacsa_
Sziasztok! Isteni fincsi, ami nekem egy cseppet soknak tűnt az az olaj volt. Legközelebb majd megpróbálom kevesebbel megsütni, és megírom, hogy milyen lett... :o)
szio
Egyszerű, finom. Mindenkinek elnyerte a tetszését :-) A cukor 2/3-át tettem csak bele, szerintem így is elég édes lett (1 bögrényi) Nagyon szépen megkelt a sütőben, és csinos is lett. Jó tápláló "édesség"
kicsimakk
Sziasztok! A mogyorót és a mazsolát összekeverheted egy kevés liszttel. Így belekeverve a répás masszába nem fognak elsüllyedni. A reszelt répa az én tapasztalataim alapján nem lesüllyed, hanem eloszlik a tésztában, nem tudom, nálad miért süllyedt el... További jó sütögetést kívánok!

Hasonló Receptek

Magazin