Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Répatorta-tekercs túrókrémmel

MME MME
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 25 dkg sárgarépa
  • 2 evőkanál étolaj
  • 4 tojás
  • 15 dkg kristálycukor
  • 10 dkg finomliszt
  • A tészta kenéséhez:
  • 5 dkg sárgabaracklekvár
  • A krémhez:
  • 40 dkg krémtúró
  • 10 dkg porcukor
  • 1 rúd vanília
  • 2,5 dl tejszín
  • 2 evőkanál citromlé
  • 1 csomag habfixáló
  • A díszítéshez:
  • pisztácia

Elkészítés

Elkészítés: A tojásokat a cukorral kikeverjük, 2 evőkanál vízzel, 2 evőkanál olajjal, a reszelt sárgarépával és a liszttel összedolgozzuk, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk.

Előmelegített sütőben, 175 Celsius-fokon 12 percig sütjük. Cukorral meghintett konyharuhára borítjuk, és a sütőpapír lehúzása után hűlni hagyjuk.

A krémhez a túrót a porcukorral, a vaníliavelővel és a citromlével kikeverjük, majd beleforgatjuk a habfixálóval kemény habbá felvert tejszínt.

A krémet a lekvárral megkent piskótára kenjük. A konyharuha segítségével feltekerjük, és 1 órára hűtőbe tesszük.

Felszeleteljük, és pisztáciával díszítve kínáljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss