Keress receptre vagy hozzávalóra

Répatorta pirított mandulával

default user icon

Hozzávalók

  • 4 db tojás
  • 30 dkg cukor
  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg mandula
  • 1 ek vaníliás cukor
  • 1 tk sütőpor
  • 1 tk méz
  • 40 dkg sárgarépa
  • 5 dkg mazsola
  • 0,5 cl pálinka (elhagyható)
  • A mázhoz:
  • 10 dkg sajtkrém
  • 5 dkg porcukor
  • 1 tk vaníliás cukor
  • 5 dkg szobahőmérsékletű vaj
  • 1 db citrom héja

Elkészítés

    1. A tojásokat habverővel felverjük egy tálban a cukor felével, majd amikor felhabosodott, hozzáadjuk a maradék cukrot is. Ezután óvatosan hozzáadjuk a mézet, a sütőport, a mazsolát, a sót és a pálinkát, majd jól elkeverjük.
    2. A mandulát szárzaz serpenyőben megpirítjuk, majd ezt is a masszába keverjük. (Nagyon fontos, hogy mindent alaposan össze kell keverni!) Végül hozzáadjuk a lisztet, belereszeljük a megtisztított répát, és jól összedolgozzuk.
    3. Az elkészült tésztát egy formába öntjük, és 180 fokon 40 percig sütjük. Közben egy tálban összekeverjük a sajtkrémet, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a vajat és a lehámozott citromhéjat. Ha a tészta kihűlt, bevonjuk a mázzal. 30 perc pihenés után tálalhatjuk.

Megjegyzés

Jó étvágyat kívánok!

jezeriluca_
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek