Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Répatorta pálinkás mascarponekrémmel

60 perc
mester
költséges
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 7 tojás
  • 7 evőkanál méz
  • 20 dkg margarin
  • 12 evőkanál liszt
  • 1,5 narancs reszelt héja
  • 10 dkg Thomson mazsola (beáztatva)
  • 5 dkg aszalt vörös áfonya (beáztatva)
  • 5 db nagyobb répa reszelve (kb. 45 dkg)
  • 2 cl ágyas pálinka (én szilvát tettem bele)
  • 2 dl kandírozott narancshéj
  • 10 dkg dió durvára törve (zacskóban klopfolva)
  • őrölt fahéj
  • őrölt gyömbér
  • őrölt szegfűszeg
  • 1 csomag sütőpor
  • A krémhez:
  • 50 dkg mascarpone
  • 1,5 narancs reszelt héja
  • 3 cl ágyas pálinka (én szilvát használtam)
  • 20 dkg porcukor
  • 2 dl habtejszín
  • 1 csomag zselatinfix
  • Valamint:
  • csokimáz

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a tojásokat szétválasztom, a fehérjét kevés cukorral és pici sóval jó kemény habbá verem fel. A répákat megpucolom és lereszelem.

Egy nagyobb tálban a tojások sárgáját a többi hozzávalóval kézzel összekeverem, majd a végén a tojáshabot is beleforgatom. Ragadós massza lesz.

Zsírpapírral bélelt nagyobb tepsibe simítom (28 x 36 cm), majd előmelegített 180 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt megsül.

A tésztát kiborítom, hűlni hagyom, majd hosszában 2 felé vágom, mivel 2 db tortát szeretnék belőle. Mindkét tészta vastagságát félbevágom, hogy a krémmel megtölthessem.

Elkészítem a krémet: a habtejszínt a porcukorral és a zselatinfix-szel kemény habbá verem, majd belekeverem a mascarponét, a pálinkát és a reszelt narancshéjat.

A krémet rákanalazom a 2 süti aljára, elsimítom, majd ráteszem a tetejét, az egyiket a mascarponés krémmel vonom be, a másikra csokimázat teszek.

Megjegyzés

Minőségi pálinkát használjunk. A krémet ma reggel találtam ki, kóstolás után úgy érzem, hogy még elbírna a krém 4 cl pálinkát, bár így is nagyon finom.

A mennyiségeket lehet felezni is, mivel én 2 sütit csináltam ebből a mennyiségből.
- ekesandi

Ezek is érdekelhetnek

Friss