Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Répatorta krémes töltelékkel

default user icon

Hozzávalók

  • A tortához:
  • 10 dkg dió (+ a szóráshoz)
  • 4 db tojás
  • 2 tk sütőpor
  • 35 dkg sárgarépa
  • 14 dkg liszt
  • 14 dkg rétesliszt
  • 1,5 dl napraforgóolaj
  • 30 dkg barna cukor
  • 2 tk vaníliás cukor
  • 1 tk fahéj
  • 1 csipetnyi só
  • vaj
  • A krémhez:
  • 5 dkg vaj
  • 25 dkg krém sajt
  • 1 rúd vanília (kikapart belseje)
  • 1 db citrom héja
  • 20 dkg porcukor

Elkészítés

    1. A diót száraz serpenyőben megpirítjuk, majd amikor már kellően illatozik, deszkára halmozzuk, és durvára vágjuk. A megpucolt répát lereszeljük. Egy mély tálba öntjük a liszteket, hozzákeverjük a sütőport, a fahéjat és a sót.
    2. Habosra verjük a tojásokat, a cukrot, és a vaníliás cukrot, majd hozzákeverjük az olajat. Hozzáöntjük a lisztes keveréket, és alaposan összekeverjük. Ezután hozzáadjuk a lecsöpögtetett sárgarépát és a diót. Alaposan összeforgatjuk, majd kivajazott tortaformába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 30-40 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. A tortát kihűtjük, majd hosszában félbevágjuk.
    3. A nem túl hideg vajat a krémsajttal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vanília kikapart belsejét, a citromhéjat és a porcukrot. Alaposan elkeverjük, majd megkenjük a krémmel a torta alsó részét. Rátesszük a tetejét, és körbekenjük a maradék krémmel, és néhány órára a hűtőben tesszük. Dióval megszórva kínáljuk.

    Még több húsvéti süti >>> 

    Még több répatorta >>> 

    Mascarponés finomságok >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin