Elkészítés: A diót durvára vágom, a mazsolával együtt rumba áztatom néhány órára.
A sárgarépát megpucolom és lereszelem. Egy tálban habverővel felverem a tojásokat és a cukrot, hozzáadom az olajat, a répát, a mazsolát és a diót. Egy másik tálban elkeverem a lisztet, a sütőport, a fahéjat, a szódabikarbónát, csipetnyi sót, majd hozzákeverem a répás-tojásos masszához.
Beleöntöm egy kivajazott, lisztezett sütőformába, és 180 C fokra előmelegített sütőben addig sütöm, míg szép barna lesz (kb. 40 perc).
A tortából szelek egy darabot, rakok rá félbevágott epret, s locsolok rá csokoládé-, eper- és tojáslikőrt.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre