Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Répatorta egyszerűen

default user icon
6 4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 12 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 25 dkg reszelt répa
  • 25 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 kávéskanál gyömbér
  • 1 kávéskanál szerecsendió
  • 3 evőkanál tejszín

Elkészítés

    Elkészítése: A szobahőmérsékletű vaj at a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a tojásokat, majd beleforgatjuk a reszelt sárgarépát. Ezután keverjük bele a sütőporral elkevert lisztet és a fűszereket, majd a tejszínt. Kivaj azott sütőformában, előmelegített sütőben, 150 fokon 45-50 percig alufóliával letakarva sütjük, majd leszedjük róla az alufóliát és 10 percig tovább pirítjuk.

    Készíthetjük sütőtökből is. Dúsíthatjuk szárított sárgabarackkal vagy mazsolával.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Bee2007
Tegnap megsütöttem ezt a tortát, finom lett, pedig majdnem elrontottam.Csak kicsi tortaformám van itthon, gondoltam félig megtöltöm a tésztával, a kimaradt tésztát pedig muffinsütőben sütöm. Viszont miután félig megtöltöttem a formát, nagyon kevésnek tűnt, ami kimaradt, így végül mindet beletettem a formába, ami így háromnegyedig lett. 50 perc sütés után a széle szilárd, de a belseje folyékony maradt.Így még tovább sütöttem lefedve, kb összesen 1 órát, majd fedő nélkül még jó fél órát kellett sütni,mire jó lett.Legközelebb tepsiben készítem, mert az lehetett a baj, hogy túl vastag volt a tészta a kicsi tortaformában.Amúgy finom, nekem nem kevés a 10 deka cukor, mint ahogy itt írta valaki, sőt, legközelebb picit le is veszek belőle, mert kicsikét édesnek tünt. Mondjuk én azt szeretem, ha a cukor nem nyomja el a sütemény ízét, persze mivel süti, legyen édes természetesen:-) Szerintem 6 dekával készítem legközelebb :-) Köszi a receptet, kedvenc lesz:-)
havasivirag
Hálásan köszönöm a receptet. Már korábban is sütöttem répatortát, de nagyon dús és nehéz volt a tésztájuk. Ezzel szemben, a mostani könnyű állagú, kellően édes, és bódító illatú a kellemes fűszereknek köszönhetően! Csak ajánlani tudom!
szkati
150 fokon(, ahogy a recept mondja) és 50 perc sütés után, még mindíg egy folyékony massza volt az egész. Ráraktam 200 fokra és még 50 percet sütöttem. Aztán levettem az alufóliát, még 15 perc de hazudnék, ha azt mondanám, hogy tényleg rendesen megsült. Morzsálódik és szét akar esni. Valamit nem jól csináltam?
szanes1
Kb. kétszer annyi cukrot bőven elbír, mint amennyit a recept ír.
zizi27
Hi! Nagyon tetszik a recept! Most sutom eppen, mar alig varom, hogy kesz legyen. Miert kell lefedni? Koszi!
tasika
soha nem voltam oda a répáért:)- de ez valami isteni finom lett. már több ismerősöm elkérte a receptet- főleg a gyerekek körében volt sikeres. én az utolsó sűtésnél diót is tettem bele- nem darálva hanem durvára törve.. úgy is nagyon jó lett.

Hasonló Receptek

Magazin