Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Répatorta édes mázzal

90 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 4 db tojás
  • 25 dkg cukor
  • 30 dkg liszt
  • 13 dkg pirított és aprított dió
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • 40 dkg reszelt sárgarépa
  • 2 dl olaj
  • A tortaforma kikenéséhez:
  • kevés vaj
  • liszt
  • A mázhoz:
  • 20 dkg mascarpone
  • 5 dkg puha vaj
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 evőkanál narancslé

Elkészítés

Elkészítés: A lisztben elkeverjük a sütőport és a sót. A tojásokat alaposan kikeverjük a kétféle cukorral, majd apránként hozzáadjuk az olajat is. Összedolgozzuk a lisztes keverékkel, végül belekeverjük a reszelt répát és az aprított diót. Kikent és lisztezett formába öntjük a tésztát, és előmelegített sütőben (légkeverésen) 160 fokon sütjük kb. 60 percig.

A máz alapanyagait krémesre kikeverjük, és a teljesen kihűlt tortánkra kenjük. Reszelt narancshéjjal díszíthetjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss