Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Répatorta cupcake

default user icon

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 2-3 szál sárgarépa
  • 15 dkg barnacukor
  • 1,25 dl étolaj
  • 1 db vanília rúd (kikapart belseje)
  • 3 db tojás
  • 25 dkg dió
  • 25 dkg mandula
  • 1 tk sütőpor
  • mézes süti fűszerkeverék (ízlés szerint)
  • 1 db citrom (leve és reszelt héja)
  • 1 db narancs (leve és reszelt héja)
  • A krémhez:
  • 25 dkg mascarpone
  • 10 dkg porcukor
  • 1/2 db vaníliarúd (kikapart belseje)
  • A díszítéshez:
  • marcipán
  • ételfesték

Elkészítés

    1. A sárgarépát lereszeljük, és leitatjuk a nedvességet róla. A keverőtálban a cukrot habosra keverjük az olajjal. Hozzáadjuk a kikapart vaníliát, a tojásokat és tovább keverjük.
    2. Mikor már szép habos, beleszórjuk a darált mandulát, a diót, majd a sütőport és a mézessüti fűszerkeveréket. Ezután mehet bele a sárgarépa, végül a citrom és a narancshéja, leszűrt leve. Az egészet összedolgozzuk.
    3. A tésztát a kiolajozott, és sütőpapírral kibélelt cupcake formába öntjük. Előmelegített 180 fokos sütőben kb. 40-45 percig sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.
    4. A mascarponét kikeverjük a porcukorral és a vanília kikapart magjaival. A krémet habzsákba töltjük, majd a kisült cupcake-ek tetejére nyomjuk. Színes marcipánfigurákkal díszíthetjük őket.

    Nézd meg az elkészítését videón is! >>> 

    CSOKOLÁDÉKOSÁRKA MEGGYES TEJSZÍNKRÉMMEL>>> 

    FAHÉJAS-ALMÁS CRUMBLE>>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin