Répatorta citromos mascarpone-krémmel

5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 5 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 30 dkg sárgarépa
  • 30 dkg dió vagy mandula, mogyoró darálva
  • 8 dkg kukoricakeményítő (vagy zabpehellyel is készíthető)
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál rum
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • A krémhez:
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg mascarpone krémsajt
  • 2 dl habtejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 1/2 citrom reszelt héja és leve

Elkészítés

    Elkészítés: A tojásokat a cukorral habosra keverjük, belekeverjük sorban a hozzávalókat. 26 cm-es átmérőjű tortaformában (kikent, kukoricalisztezett), előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 40 perc alatt készre sütjük.

    A krémhez a vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd beledolgozzuk a mascarponét, a citrom héját és levét, végül a habfixálóval jó keményre vert tejszínt adjuk hozzá.

    A kihűlt tortalapot kettévágjuk, megtöltjük a krém felével, utána bevonjuk a maradékkal, a tetejét díszíthetjük csokireszelékkel, mandulával.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek