Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ropogós répatócsni

60 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megtisztított burgonyát és sárgarépát felvágjuk kis kockákra, és bő vízben puhára főzzük azokat. Azután leszűrjük, és hagyjuk kihűlni.
  2. Késes aprítóban krémesre törjük a zöldségeket, majd  simára keverjük az elegyben a lisztet. Beledolgozunk egy kevés sót, borsot, a felaprított snidlinget, továbbá a tojásokat. Ezután hozzáadun annyi zsemlemorzsát, hogy lágy, de formázható masszát kapjunk.
  3. A masszából tetszőleges méretű lapos kroketteket formázunk, elrendezzük azokat egy sütőpapírral leterített sütőlemezen, és a 170 fokra előmelegített sütőbe toljuk, kb. 25 percre. Pirospaprikával ízesített tejföl és saláta illik hozzá.
A sütési idő felénél fordítsd meg a kroketteket, hogy mindkét oldaluk ropogósra süljön.

Ezek is érdekelhetnek

Friss