Répás tócsni

Hozzávalók

  • 25 dkg krumpli
  • 25 dkg sárgarépa
  • 3-4 evőkanál tejföl
  • 3-4 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 mokkáskanál só
  • A sütéshez:
  • 2-3 dl olaj

Elkészítés

    1. A krumplikat és a répákat megtisztítjuk, és kis lyukú reszelőn lereszeljük, majd kinyomkodjuk a levét. A reszelt zöldségekhez hozzáadjuk a tejfölt, a lisztet, az áttört fokhagymát, a sót és egy evőkanál olajat, majd az egészet összekeverjük.
    2. A keverékből evőkanálnyi halmokat rakunk egy előmelegített, olajos serpenyőbe, és a kanál hátával elsimítjuk őket. Lassan megsütjük a lepénykék egyik oldalát, aztán átfordítjuk őket, és megpsütjük a másik oldalukat is.

Megjegyzés

A kész répás tócsnit köretnek vagy vacsorának is fogyaszthatjuk. Nagyon jól illik ehhez az ételhez valamilyen mártogatós , például fokhagymás tejföl. Petrezselymet is szórhatunk a tetejére.

Wagensommer Alexandra
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek