Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Répás spagetti

default user icon

Hozzávalók

  • 60 dkg sárgarépa
  • 12,5 dkg hagyma
  • 1 db piros csilipaprika
  • 6 el olívaolaj
  • 5 ek méz
  • 10 dkg fenyőmag
  • 1 tk reszelt narancshéj
  • 1 tk friss kakukkfűlevél
  • 5 dkg reszelt parmezán sajt
  • 7,5 dkg feta sajt
  • 1 db kezeletlen citrom reszelt héja
  • frissen őrölt fehér bors
  • 30 dkg spagetti
  • bazsalikomlevél a díszítéshez

Elkészítés

    1. A megtisztított sárgarépát és hagymát apróra kockázzuk, a kicsumázott csilit finomra vágjuk, majd megfuttatjuk 4 ek felhevített olívaolajon. Megsózzuk, hozzáadjuk a mézet és gyakran átkeverve haraphatóan puhára karamellizáljuk kb. 5 perc alatt.
    2. A zsiradék hozzáadása nélkül aranybarnára pirított fenyőmagot összeforgatjuk a narancshéjjal és a kakukkfűvel. A sárgarépát, a parmezánt és a fenyőmagos keveréket késes aprítógépben kissé darabosra pépesítjük. A felszeletelt feta sajtot meglocsoljuk a citromhéjjal és az őrölt borssal ízesített 2 ek olívaolajjal.
    3. A tésztát sós vízben kifőzzük a csomagolásán olvasható utasítás szerint, majd leszűrjük, lecsepegtetjük. A pestóval összeforgatva, a sajttal együtt tálaljuk.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin