Répás sajtfelfújt

default user icon
Répás sajtfelfújt

Hozzávalók

  • 2 db sárgarépa
  • 25 dkg ricotta vagy túró
  • 2 dl tejszín
  • 2 db tojássárgája
  • 15 dkg félkemény sajt
  • 8 dkg liszt
  • 1 ek sütőpor
  • vaj a formához

Elkészítés

    1.

    Megtisztítjuk répát, majd sós vízben puhára főzzük. Ha kihűlt, akkor apró darabokra szeleteljük. A ricottát (vagy túrót) simára keverjük a tejszínnel és a tojássárgájákkal.

    2.

    sajtot lereszeljük, és hozzáadjuk a masszához. Beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, végül a répát is belekeverjük.

    3.

    A kivajazott felfújtformákat megtöltjük a masszával a tál a 3/4-éig. 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük, majd melegen találjuk. 

Megjegyzés

Ráérős reggelekre! Zöld saláta illik hozzá.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin