Elkészítés: 1. A répát megpucolom, és vékony karikákra vágom. A póréhagymát megmosom, és 2-3 mm-es karikákra vágom. A dagadót körülbelül 2 cm széles csíkokra vágom. A füstölt sonkát apróra kockázom.
2. A tepsi alját enyhén megolajozom, belefektetem a dagadócsíkokat. Megsózom, megborsozom. rászórom a póréhagymát, aztán a répát, végül meghintem a sonkakockákkal.
3. Alufóliával lefedve 220 fokon puhára párolom (hideg indulósütővel kb. 80 perc). Leveszem az alufóliát, felülre rakosgatom a húscsíkokat, és további 10 perc alatt megpirítom a tetejét (a sütőt csak felső melegítésre átkapcsolva). Köretnek pirított zsemlét vagy krumplipürét ajánlok.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre