Répás palacsinta friss krémsajttal

Hozzávalók

  • 45 dkg sárgarépa
  • 2,5 dkg dió
  • 15 dkg liszt
  • 2 tk sütőpor
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 1/4 tk só
  • őrölt gyömbér
  • 1 db tojás
  • 4 ek barna cukor
  • 2, 25 dl tej
  • 5 dkg porcukor
  • 17,5 dkg tejszínes krémsajt
  • 4 ek vaj

Elkészítés

    1. A megtisztított répát reszeljük finomra. A diót aprítsuk fel, majd keverjük össze a liszttel, a sütőporral, a fahéjjal, a sóval és 1 csipet gyömbérrel. Keverjük habosra a tojást a barna cukorral és a tejjel. Adjuk hozzá a répát, majd forgassuk a lisztes keverékbe. Pihentessük a tésztamasszát 30 percig.
    2. Tegyük tálba a porcukrot, adjuk hozzá a krémsajtot, és keverjük habosra. Forrósítsunk fel kevés vajat egy serpenyőben, majd merjünk bele 3 apró halmot a tésztából. Süssük mindkét oldalukat aranyszínűre. Ugyanígy készítsük el az egész tésztamasszát. A kész palacsintákat tartsuk melegen50 fokos sütőben.
    3. Rétegezzük egymásra a kisütött palacsintákat és a krémsajtot. Rendezzük tányérra, és 1-1 szem friss gyümölccsel díszítve tálaljuk.
Készíts a palacsintatoronyhoz piros bogyós gyümölcsökből és néhány evőkanál bodzaszörpből öntetet!
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek