Répás minimuffin

Hozzávalók

  • 18 dkg sárgarépa
  • 12,5 dkg darált mandula
  • 16 dkg nádcukor
  • 1 tasak porélesztő
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1 tk fahéj
  • 18 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 1,5 dl olaj
  • A díszítéshez:
  • 1 db tojásfehérje
  • 10 dkg porcukor
  • narancssárga és zöld marcipán

Elkészítés

    1. Megámozzuk a sárgarépát, majd lereszeljük, kinyomjuk a levét, és pürésítjük. Hozzákeverjük a darált mandulát, a nádcukrot, a porélesztőt, majd a szódabikarbónát és fahéjat is. Beleszitáljuk a lisztet, és beledolgozzuk a tojásokat, valamint az olajat.
    2. Megtöltjük egy minimuffinforma 16 mélyedését a tésztával, és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük, majd hagyjuk a muffinokat sütőrácson kihűlni.
    3. Közben a tojásfehérjét sűrűre keverjük a porcukorral, és megkenjük vele a kihűlt a muffinok tetejét. Díszítsük őket marcipánrépákkal.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin