Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Répás csirke

MME MME
45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: 2 evőkanál zsíron elkezdjük fonnyasztani a felaprított hagymát. Meghintjük pirospaprikával, hozzáadjuk a csirkedarabokat, picit pároljuk fedő alatt, majd rátesszük a reszelt sárgarépát és 1-2 gerezd felaprított fokhagymát.

Puhára pároljuk, fűszerezzük borssal, sóval ízlés szerint. Víz nemigen kell hozzá, mert a répa enged levet.

A répás csirkét kukoricamáléval
(puliszkával) tálalom kenyér helyett. A málé készítése nagyon egyszerű: vizet forralunk sóval, beleszórjuk a kukoricadarát (nem lisztet), és kevergetve puhára, sűrűre főzzük. Tálra borítjuk, kanállal galuskákat szaggatunk belőle a hús mellé.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss