Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Répaleves kakukkfüves stanglival

MME MME
5/5
45 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 szál póréhagyma
  • 60 dkg sárgarépa
  • 30 dkg paszternák
  • 2 dl fehérbor
  • 1 mokkáskanál kardamom
  • 1 mokkáskanál római kömény
  • 1,2 liter zöldségalaplé
  • 1 dl joghurt
  • A stanglihoz:
  • 40 dkg leveles tészta
  • 1 tojás
  • kakukkfű
  • bors

Elkészítés

Elkészítés: A póréhagymát, a répát és a paszternákat megtisztítjuk, apró darabokra vágjuk, olívaolajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a fűszereket, lepirítjuk. Felöntjük a fehérborral, visszaforraljuk, majd felöntjük a zöldséglével, és puhára főzzük a zöldségeket. Botmixerrel pürésítjük, a joghurttal dúsítjuk, ízesítjük, ha szükséges.

A leveles tésztát kinyújtjuk, tojássárgával megkenjük, durvára őrölt borssal és sóval megszórjuk, rámorzsoljuk a kakukkfüvet, kicsit belenyomkodunk, a tésztát összehajtjuk, hogy a fűszerek belül legyenek. Pizzaszeletelővel vagy késsel 2 centi széles csíkokat vágunk belőle, és tengelyük körül megforgatjuk kétszer-háromszor, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. 180 fokos sütőben 10-12 perc alatt megsütjük.

A levest a fűszeres stanglival tálaljuk.

Megjegyzés

Őszi Balázs receptje, fotó: Győrfi Viktória, stylist: Matis Edit Dodi - MME

Ezek is érdekelhetnek