Répakrémleves narancsos-almás-gyömbérrel

Hozzávalók

  • 2 db közepes répa
  • 1 db friss gyömbér
  • 1/2 db hámozott alma
  • 1/2 db narancs kifacsart leve
  • 1/2 db narancs reszelt héja
  • 1/2 db leveskocka
  • 1.5 dl tejszín
  • 1,5 ekanál méz
  • 10 csepp friss citrom
  • 1 kk szerecsendió
  • 3 szál rukkola díszítésnek

Elkészítés

    1.

    Felszeleteljük a répát, majd vajon megpirítjuk. Hozzá adjuk a reszelt gyömbért és felöntjük zöldség alaplével (vagy vízzel, amelyhez érdemes leveskockát tenni).

    2.

    10 perc múlva beletesszük az alma, a kifacsart narancs és a héját, a citromot, és a mézet.

    3.

    Amint megpuhultak a zöldségek, pépesítsük botmixerrel, majd öntsük fel tejszínnel. Forralunk rajta egyet és kész. 

Ez a leves sós és édes egyszerre, és nem kell félni, nincs intenzív répaíze!
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Magazin