Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Répakrémleves narancsos-almás-gyömbérrel

default user icon
MME
Hozzávalók
  • 2 db közepes répa
  • 1 db friss gyömbér
  • 1/2 db hámozott alma
  • 1/2 db narancs kifacsart leve
  • 1/2 db narancs reszelt héja
  • 1/2 db leveskocka
  • 1.5 dl tejszín
  • 1,5 ekanál méz
  • 10 csepp friss citrom
  • 1 kk szerecsendió
  • 3 szál rukkola díszítésnek

Elkészítés

1.

Felszeleteljük a répát, majd vajon megpirítjuk. Hozzá adjuk a reszelt gyömbért és felöntjük zöldség alaplével (vagy vízzel, amelyhez érdemes leveskockát tenni).

2.

10 perc múlva beletesszük az alma, a kifacsart narancs és a héját, a citromot, és a mézet.

3.

Amint megpuhultak a zöldségek, pépesítsük botmixerrel, majd öntsük fel tejszínnel. Forralunk rajta egyet és kész. 

Ezek is érdekelhetnek