Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Répakrémleves csirkével és vöröslencsével

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 60 dkg sárgarépa
  • 15 dkg vöröslencse
  • 1 liter zöldségleves
  • 5 dkg sonkahagyma
  • 1 dl tej
  • 2 evőkanál vaj
  • 15 dkg csirke
  • bors
  • 3 evőkanál joghurt
  • 1/2 csokor koriander
  • 1 dl fehérbor

Elkészítés

    Elkészítés: A hagymát apróra vágjuk. A répát meghámozzuk, felkarikázzuk. A vajat felolvasztjuk, rádobjuk a hagymát és a répát, megpároljuk, felöntjük a fehérborral, elpároljuk, majd felöntjük a zöldséglevessel, sózzuk, borsozzuk, puhára főzzük, majd leturmixoljuk, átszűrjük.

    Közben a csirkét felkockázzuk, az átszűrt leveshez adjuk a vöröslencsével együtt, és még 10-12 percig főzzük. Korianderrel és joghurttal tálaljuk.

Megjegyzés

Őszi Balázs receptje, fotó: Győrfi Viktória, styling: Matis Edit Dodi

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin