Répaföldes torácska

Hozzávalók

  • Sárga piskóta:
  • 2 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg liszt
  • 1 tk. piros és 1 tk. sárga természetes alapanyagú ételfesték
  • Csokis piskótához:
  • 30 dkg vaj
  • 35 dkg cukor
  • 4 tojás
  • 25 dkg liszt
  • 7 ek. kakaópor
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 2 tk. vaníliakivonat
  • 12,5 dkg étcsoki
  • 2 ek. forró víz

Elkészítés

    1. Először a "répákhoz" készítjük el a piskótát: a vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat és a lisztet.
    2. Annyi természetes alapanyagú ételfestéket adjunk hozzá, hogy szép narancssárga színt kapjunk. Kibélelünk sütőpapírral egy gáztepsit és 180 fokon 20-25 perc alatt megsütjük a piskótát. Ha kihűlt, akkora répa alakokat vágunk ki belőle, ami állítva belefér a gyümölcskenyérformánkba.
    3. Szorosan végig rakjuk a formát a répákkal úgy, hogy a hegyük álljon felfele, amikor kifordítjuk úgy nézzen ki mintha a földben állnának.
    4. Összeállítjuk a csokis piskótát: a vajat a cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat, lisztet, kakaóport, szódabikarbónát, vanília kivonatot és simára keverjük. Az étcsokit felolvasszuk mikróhullámúban vagy gőz fölött és a vízzel az előzőekhez keverjük.
    5. Belöntjük a formánkba úgy, hogy mindenhova jusson belőle és 180 fokon kb. 30 perc alatt készre sütjük.
    6. Ha megsült fordítsuk le és hagyjuk kihűlni. Vegyük le róla a formánkat és szórjuk meg leesett piskóta reszelékkel. Marcipán vagy ostya levelekkel díszítsük és tejjel kínáljuk.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Magazin