Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Dödölle egyszerűen - lépésről lépésre

60 perc
egyszerű
olcsó
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A dödölléhez a krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, és feltesszük főni annyi sós vízben, ami épp ellepi.
  2. A felkockázott hagymát az olajon kicsit megfonnyasztjuk,  majd egy tepsibe kanalazzuk, és egyenletesen rászórjuk a bacont.
  3. Amikor a krumpli megfőtt, lehúzzuk a tűzről, rátesszük a lisztet, és gyors mozdulatokkal összekeverjük, úgy, hogy a krumpli darabos maradjon.
  4. Ezt a masszát egy evőkanállal rászaggatjuk a tepsiben levő hagymás szalonnára, majd sütőben magas (gázon; 200fokon) hőfokon kb. 20 percig sütjük, miközben lapáttal meg-megforgatjuk a krumplis masszát, ami időközben darabokra esik a sütéstől.
  5. Kiváló önmagában tejföllel vagy köretnek. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss