Elkészítés: A meggyet kimagozom, lecsepegtetem. A tepsit vastagon kikenem vajjal, megszórom liszttel, felhasználásig a fagyasztóba teszem.
A tojásokat a porcukorral és a fűszerekkel habosra keverem, ezután teszem hozzá a tejet és a sütőporral elkevert lisztet. Legvégül keverem hozzá a langyosra hűlt olvasztott vajat.
A masszát a jó hideg tepsibe öntöm, kirakom a meggyel, és 180 fokra melegített sütőben megsütöm. A sütőajtót egy résnyire kitámasztom sütés közben.
A megsült süteményt tálcára borítom, kihűtöm, és kis kockákra vágva, porcukorral meghintve kínálom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre