Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Reggeli kása gazdagon (gluténmentes)

Hozzávalók

  • 20 dkg köles
  • 4 dl víz
  • 1/2 tk só
  • 2 dkg hántolatlan mandula
  • 2 dkg hántolt napraforgómag
  • 2 db banán
  • 1,2 dl tej
  • 1 mk őrölt fahéj
  • 4 ek juharszirup

Elkészítés

    1. A kölest szűrőben mindaddig a csap alá tartjuk, amíg a rajta átfolyó víz teljesen tiszta marad. Fazékban felforralunk 4 dl vizet 1/2 tk sóval együtt. Beleszórjuk az átmosott kölest, és puhára főzzük kb. 25 perc alatt. (Közben a vizet teljesen felszívja.)
    2. A félbevágott vagy durvára aprított mandulát a napraforgómaggal együtt szárazon felhevített serpenyőbe szórjuk, és megpirítjuk kb. 5 perc alatt. A meghámozott banánokat felkarikázzuk.
    3. A kölest felöntjük a tejjel. Hozzáadjuk a fahéjat és a juharszirupot, jól összeforgatjuk, majd adagonként tálkákba merjük. Végül megszórjuk a pirított magvakkal, és a banánkarikákkal kirakva tálaljuk.

      Reggelik >>> 

      Receptek kölessel >>> 

      BANÁNOS FINOMSÁGOK >>> 

Szereted a fahéjat? Teáskanálnyi mennyiséget is használhatsz belőle az ízesítéshez.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin