Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Reggeli köleskása gazdagon (gluténmentes)

30 perc
egyszerű
megfizethető
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kölest szűrőben mindaddig a csap alá tartjuk, amíg a rajta átfolyó víz teljesen tiszta marad. Fazékban felforraljuk a vizet a sóval együtt. Beleszórjuk az átmosott kölest, és puhára főzzük kb. 25 perc alatt. (Közben a vizet teljesen felszívja.)
  2. A félbevágott vagy durvára aprított mandulát a napraforgómaggal együtt szárazon felhevített serpenyőbe szórjuk, és megpirítjuk kb. 5 perc alatt. A meghámozott banánokat felkarikázzuk.
  3. A kölest felöntjük a tejjel. Hozzáadjuk a fahéjat és a juharszirupot, jól összeforgatjuk, majd adagonként tálkákba merjük. Végül megszórjuk a pirított magvakkal, és a banánkarikákkal kirakva tálaljuk.

    Reggelik >>> 

    Receptek kölessel >>> 

    BANÁNOS FINOMSÁGOK >>> 

Szereted a fahéjat? Teáskanálnyi mennyiséget is használhatsz belőle az ízesítéshez.

Ezek is érdekelhetnek

Friss