Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Reform rakott kel

Hozzávalók

  • 1 fej kelkáposzta (1,2-1,4 kg körüli)
  • 50 dkg darált sertéshús (sovány)
  • 1,5 dl jázmin rizs
  • 3,5 dl 12 %-os tejföl
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 tv-paprika
  • 1 db kápia paprika
  • 3-4 db koktélparadicsom
  • őrölt kömény
  • majoránna
  • zöld kapor
  • őrölt bors
  • pirospaprika
  • csili paprika
  • 3-4 szál zöld petrezselyem
  • diónyi vaj
  • 1 ek olaj

Elkészítés

    1. A káposzta torzsáját, illetve a durva ereket kivágjuk, majd ujjnyi szeletekre vágjuk, és sós, majoránnás, őrölt köményes vízben 5-6 percig főzzük.
    2. Közben a rizst, tömegének duplája mennyiségű vízzel fedő alatt, közepes hőfokon puhára főzzük, és a főzőlébe teszünk két csipetnyi sót.
    3. A hagymát apróra vágjuk, a paprikát kisebb szeletekre. Egy serpenyőben olajat hevítünk, beletesszük a hagymát, a paprikát ( én szoktam egy csipet sót tenni a hagymára akkor nem ég le), megdinszteljük, rátesszük a húst. Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, friss kaporral, egy púpozott teáskanál pirospaprikával, csilipaprika porral, hozzáadjuk a szeletekre vágott koktélparadicsomot, egy gerezd zúzott fokhagymát, majd együtt pároljuk amíg a saját levét elfővi, utána összekeverjük az előfőzött rizzsel és egy evőkanál zabpehellyel.
    4. Egy tepsit kivajazunk, aljára hintünk egy kis zabpelyhet, erre tesszük a káposzta felét, ráterítjük a rizses húst, majd a káposzta másik felével beborítjuk. A tetejére tesszük a tejfölt, néhány szelet paprikát, zöld petrezselymet és 180 fokos sütőbe rakjuk, és addig sütjük ameddig a teteje enyhén megpirul. Sütési ideje, 180 fokon, légkeveréses fokozaton, az alsó rácson 35 perc volt. Tálaláskor tejföllel kínáljuk.

    9 ELLENÁLLHATATLAN VARIÁCIÓ KELKÁPOSZTÁBÓL, AMIT MUSZÁJ MEGKÓSTOLNOD! >>> 

    FRANKFURTI LEVES ÉS TÓCSNI: ÍGY EGYÜNK TÖBB SZUPERERGÉSZSÉGES KELKÁPOSZTÁT >>> 

    EZÉRT EGYÉL KELKÁPOSZTÁT! >>> 

Megjegyzés

Érdekes, hogy a magyaros rakott káposzta mennyire elterjedt, és közeli rokona a kelkáposzta nagyon ritkán kerül terítékre. Most a rakott kelt szeretném egy kicsit népszerűsíteni. A kelkáposztából is lehet finom rakott ételt készíteni, télen jó vitaminforrás. Finom, ízletes magyaros étel. Ha barna rizzsel készítjük akkor cukorbetegek fogyókúrázók is "büntetlenül"fogyaszthatják.

BiroSari
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin