Elkészítés: A tojássárgáját mézzel, vaníliás cukorral fehéredésig keverjük. A lisztet a sütőporral és a mákkal összekeverjük. A margarint felolvasztjuk, és a tejföllel, tejjel meg a mézes tojássárgájával a liszthez adjuk. Végül a kemény habbá vert tojásfehérjét is beleforgatjuk.
Egy őzgerincformát kimargarinozunk, és a mákos masszát beleöntjük. Előmelegített sütőbe toljuk, és közepes lángon (175 fok) kb. 50 percig sütjük. Beleszúrt tűvel ellenőrizzük. Ha kihűlt, deszkára borítjuk, fölszeleteljük, és 2-2 szeletet gyümölcsízzel összeragasztunk, kissé ferdén fölszeleteljük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre