Előkészítés: A lencsét leszűrjük, leöblítjük, alaposan lecsepegtetjük. A citromot forró víz alatt alaposan megmossuk, héját lereszeljük, levét kinyomjuk, átszűrjük. A hagymát meghámozzuk, vékonyan felkarikázzuk, meghintjük sóval. A retket és a sárgarépát megtisztítjuk, mindkettőt uborkagyalun legyaluljuk, meglocsoljuk 1 evőkanál citromlével, 15 percig pihentetjük.
Elkészítés: Simára keverünk 2 evőkanál citromlét a mustárral, kevés sóval, ízlés szerint frissen őrölt borssal, szinte cseppenként hozzáadjuk az olívaolajat, és habosra keverjük. A lencsét nagyobb tálba tesszük, hozzáadjuk a hagymát levével együtt, lazán összekeverjük. A tetejére halmozzuk a kissé összeesett retek-sárgarépakeveréket ugyancsak levével együtt, meglocsoljuk a mustáros öntettel, tetejét megszórjuk a szezámmaggal, és 1-2 szál kaporral vagy snidlinggel, ill. néhány szelet friss uborkával díszíthetjük. A szépség kedvéért csak az asztalnál keverjük össze.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre