Elkészítés: A hozzávalókat összekeverem, majd 1 órán át hagyom pihenni (mindegy hol - mondjuk ne 30 fokban, de alapvetően nem kell neki hűtő), majd 190 fokos sütőben sütöm, kb. fél centis tésztához nekem 15-18 perc kellett. Ha egy icipicit kiszárítjuk, akkor remekül megtartja akár a peremes, tál-szerű formát is, ahogy én készítettem. Ha kész, azonnal szedjük le róla a sütőpapírt (javaslom, azzal süssük!), és tegyük rácsra.
A krémhez a répát felszeletelem. A vajat lassú tűzön megolvasztom, beleteszem a répát, kb. 7-8 percig kevergetem benne, majd fogok egy tűzálló tálat, egy kanállal kiszedegetem a répákat (nem baj, ha vaj is jön velük), elegyengetem őket, majd a tetejükre szórom a mandulát, és beteszem a sütőbe 190 fokra 10 percre. (Figyeljük, nehogy megégjen a tetején a mandula, de ennyi idő alatt nem fog.) Akkor jó, ha a répák puhák már, a mandula meg kezd aranyos árnyalatot venni. Akkor kivesszük, és ha kissé kihűlt, mehet a turmixgépbe, hozzáadom a lábas alján megmaradt vajat, a banánt és a mazsolát. Összeturmixolom, megkóstolom, és még eldöntöm, kell-e bele a tejszín. Anélkül is nagyon finom. Remekül kiegészíti a kakaós tésztát!
A tetejére szerintem legjobban ananász illik, de vigyázzunk, ne áztassa el a krémet! Nekem csak mangóm volt itthon, de azzal is nagyon finom volt.