45 dkg liszt (nálam fele fele: teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt és fehér tönkölybúzaliszt)
15 dkg vaj
1 db citrom (héja+leve)
vanília
4 ek joghurt
1 kk szódabikarbóna
5 dkg barna nádcukor (cukormentes diétában elhagyható)
Töltelékhez
1,5 kg alma
fahéj
Elkészítés
Az almákat megmossuk, megpucoljuk és lereszeljük, vagy aprítóval felaprítjuk.
A citromot megmossuk, majd lereszeljük a héját és kicsavarjuk a levét. Egy tálba összegyúrjuk a tészta hozzávalóit. Az így kapott tésztát két részre vesszük - az egyik rész picit legyen nagyobb mint a másik.
Kinyújtjuk a nagyobb gombócot, majd kibéleljük vele a tepsit.
A lereszelt alma levét alaposan kinyomkodjuk és összekeverjük a fahéjjal - aki nagyon édesszájú keverhet hozzá néhány evőkanál cukrot is.
A tölteléket a tepsibe simított tésztán eloszlatjuk, majd kinyújtjuk a másik tésztagombócot is, és az almás pite tetejére helyezzük.
Villával megszurkáljuk, hogy a gőz majd távozni tudjon. 180 fokra előmelegített sütőben készre (körül-belül 40 perc alatt) sütjük.
Most egy vékony tésztájú almás pitét készítettem és alacsony cukortartalommal - így az íze natúrabb lett, de a receptben a cukor mennyiségét saját ízlésednek megfelelően tudod alakítani. - vitaik
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!