Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Reform almás pite - tönkölybúzaliszttel

60 perc
bonyolult
megfizethető
8 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 45 dkg liszt (nálam fele fele: teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt és fehér tönkölybúzaliszt)
  • 15 dkg vaj
  • 1 db citrom (héja+leve)
  • vanília
  • 4 ek joghurt
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 5 dkg barna nádcukor (cukormentes diétában elhagyható)
  • Töltelékhez
  • 1,5 kg alma
  • fahéj

Elkészítés

  1. Az almákat megmossuk, megpucoljuk és lereszeljük, vagy aprítóval felaprítjuk.
  2. A citromot megmossuk, majd lereszeljük a héját és kicsavarjuk a levét. Egy tálba összegyúrjuk a tészta hozzávalóit. Az így kapott tésztát két részre vesszük - az egyik rész picit legyen nagyobb mint a másik.
  3. Kinyújtjuk a nagyobb gombócot, majd kibéleljük vele a tepsit.
  4. A lereszelt alma levét alaposan kinyomkodjuk és összekeverjük a fahéjjal - aki nagyon édesszájú keverhet hozzá néhány evőkanál cukrot is.
  5. A tölteléket a tepsibe simított tésztán eloszlatjuk, majd kinyújtjuk a másik tésztagombócot is, és az almás pite tetejére helyezzük.
  6. Villával megszurkáljuk, hogy a gőz majd távozni tudjon. 180 fokra előmelegített sütőben készre (körül-belül 40 perc alatt) sütjük.

Megjegyzés

Most egy vékony tésztájú almás pitét készítettem és alacsony cukortartalommal - így az íze natúrabb lett, de a receptben a cukor mennyiségét saját ízlésednek megfelelően tudod alakítani. - vitaik

Ezek is érdekelhetnek

Friss