A vöröslencse a keleti konyha egyik nélkülözhetetlen alapanyaga. Mára egyre népszerűbb nálunk is, nem véletlenül, hiszen a magas fehérjetartalom mellett értékes vitaminokkal és ásványi anyagokkal látja el a szervezetet. Egyszerűen elkészíthető, sokoldalúan felhasználható hüvelyes növény. Ellentétben a babbal vagy a klasszikus lencsével, nem puffaszt és rövidebb a főzési ideje. 100 gramm vöröslencse 60 gramm szénhidrátot tartalmaz, ám ez lassan felszívódó, és éppen ezért egészséges szénhidrátot jelent.
Egész évben kapható a szupermarketekben, zöldség-és gyümölcskereskedésekben.
Ugyanúgy száraz, hűvös helyen javasolt tárolni, mint a babot vagy a klasszikus lencsét.
360 kcal
26 g
1 g
60 g
Sót mindenfajta sütemény tésztájába kell tenni, még az édes tésztába is, mert enélkül nem lesz finom!
Beküldő: Pappné Zsuzsa