A legfinomabb és legnépszerűbb ételek alapanyaga egészen biztosan a sertéslapocka. Darált húsként a fasírthoz, húsgombóchoz, Stefánia szelethez tökéletes választás, ahogyan a töltött paprikához, töltött káposztához vagy például a rakott karfiolhoz is ezt érdemes választani. A sertés mellső végtagjának felső részét nevezik egyébként lapockának, amely lehet picit zsírosabb is. Az viszont kétségtelen, hogy nagyon ízletes és változatos ételek készíthetők belőle. Felkockázva levesek, pörköltek ideális hozzávalója, de brassói aprópecsenye vagy tokány is készülhet belőle.
A hentespultokban bármikor. Ha darált húst keresünk, szinte bizonyosan sertéslapockát vásárolunk.
Hűtőszekrényben a felhasználásig, vagy mélyhűtve hosszabb ideig is tárolható.
148 kcal
19.6 g
7.1 g
0 g
Margarint alufóliába csomagolva hónapokig tárolhatunk a fagyasztóban, minőségi károsodás nálkül.
Beküldő: Pappné Zsuzsa