Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

RECEPTEK laskagomba HOZZÁVALÓVAL

...

Leírás

A laskagomba többnyire fűz- és bükkfákon növekszik. Az angolok, a külsejére utalva, osztriga gombának, míg Kínában lapos gombának nevezik. Számtalan étel készíthető belőle, nem véletlenül egyre népszerű gombafajta. Keverhető a semlegesebb ízű championnal is. Gombapaprikásba, raguba is kiváló, ahogy tészták, levesek kiváló hozzávalója.

Zsírokban szegény, antioxidánsban ugyanakkor gazdag gombaféle.

 

Mikor vegyem meg?

A fiatal és puhább gombákat érdemes vásárolni. Szinte egész évben kapható a boltokban.

Hol tároljam?

Hűvös helyen, például hűtőszekrényben. A lehető leghamarabb javasolt felhasználni.

Tápérték (100g)

Energia

33 kcal

Fehérje

3.3 g

Zsír

0.4 g

Szénhidrát

3.8 g