Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

RECEPTEK karaj HOZZÁVALÓVAL

...

Leírás

A karaj a sertés soványabb része. Megkülönböztetünk rövid és hosszú karajt. Csonttal és csont nélkül is vásárolható a hentes üzletekben, pultokban. Általában szeletekre vágva kínálják. Ezt a húsfélét, éppen amitt, hogy soványabb és nem nagyon tartalmaz zsírt, könnyű kiszárítani, ezért nagyon nem mindegy, hogy sütjük meg. Lehet rántani, de sokan baconbe tekerve sütik meg. Alufóliával lefedve, egyben is süthető.

Mikor vegyem meg?

Az egyik leggyakoribb húsféleség, egész évben kapható a hentesüzletekben, és az élelmiszer láncok húspultjaiban.

Hol tároljam?

A vásárlást követően hűtőszekrényben tárolható, de néhány napon belül fel kell használni. Mélyhűtőben 2-3 hónapig is eláll. A kiolvasztást követően ugyanakkor azonnal fel kell használni, nem fagyasztható vissza.

Tápérték (100g)

Energia

155 kcal

Fehérje

21.6 g

Zsír

6.9 g

Szénhidrát

0 g