Az édesburgonya vagy batáta, ahogyan még sokan ismerik, valójában csak nevében hasonlít a krumplihoz. Azt már kevesebben tudják, hogy a gumója mellett a fiatal levelek is fogyaszthatók. Közép-Amerikában őshonos, Európába Kolombusz Kristóf hozta be. A neve ellenére cukorbetegek is fogyaszthatják, hiszen lassan felszívódó szénhidrátokat tartalmaz.
Nagyon egészséges és nagyon finom. Magas C-, B2- és B6- és E-vitamin tartalma mellett értékes ásványi anyag forrásunk is. A krumplihoz hasonlóan süthető olajban, pürésíthető, főzhetünk belőle levest, készíthetünk gombócot, de akár édes pitéhez is kiváló alapanyag. Megunhatatlanul finom. Próbáljatok ki minél több receptet.
Szerencsére szinte egész évben kapható.
Pincében vagy hűtőszekrényben.
86 kcal
1.5 g
0 g
17.1 g
Ha sok szép petrezselyemzöldem van, jól megmosom és összeaprítom, a jégkockatartót megtöltöm vele, és engedek rá vizet, majd a fagyasztóba teszem. Ha megfagyott, kitördelem belőle a petrezselyemkockákat, zacskóba teszem, és így teszem vissza a fagyasztóba. Levesekbe, burgonyára használom, olyan, mintha frissen vágtam volna össze.
Beküldő: Katusmami