Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

RECEPTEK darált hús HOZZÁVALÓVAL

...

Leírás

A darált hús az egyik legsokrétűbb alapanyag. Alapvetően a sertéshúsra gondolunk, amikor darált húst vásárolunk, de gyakran keverik a sertést a marhahússal, hogy még ízletesebb legyen az abból készült étel. Akik pedig könyebb és/vagy diétás ételeket készítenének belőle, darált csirke- vagy pulykamellet vásárolnak.

A fasírt, a húsgombócok, a levesbe főtt gombóc, a rakott és töltött ételek, a raguk nagyobb részének darált hús az alapja. Könnyű vele dolgozni, hiszen konyhakészen vásárljuk, és tényleg csak a fantáziánk szabhat határt a felhasználásának.

(A tápérték a hús fajtájától, zsírosságától függ. Jelen esetben a sovány sertéshús adatait adjuk meg.)

 

Mikor vegyem meg?

Bármikor, ha darált húsból főznél.

Hol tároljam?

Felhasználásig a hűtőszekrényben, vagy le is fagyasztható.

Tápérték (100g)

Energia

121 kcal

Fehérje

21.1 g

Zsír

4 g

Szénhidrát

0.2 g