A csicseriborsó az utóbbi évek egyik legkedveltebb alapanyaga lett. Készülhet belőle leves, főzelék, saláta, zöldségekkel gazdagított főétel, ám krémes változata avagy ahogyan a legtöbben ismerik, a humusz a legnépszerűbb. Nem véletlenül, hiszen egészséges, nagyon finom és gyorsan elkészíthető. Ja, és akkor ne feledkezzünk meg a falafel gombócokról sem, amelynek legfőbb hozzávalója.
Veganok és húsevők is találnak magunknak csodásan finom csicseriborsóval készíthető recepteket. Próbáljatok ki minél többet!
A lenti táblázatban megadott tápértékek a szárított csicseriborsóra értendőek. Vízbe áztatva, megfőzve az energiatartalma 164 kcal/100 g, a fehérje 8,9 g, a zsír 2,6 g, míg a szénhidrát 19,8 g.
Élelmiszerboltokban, reform ételeket árusító üzletekben kínálják. Szárított formában vagy konzervben is kapható egész évben.
Felhasználás előtt hűvös, száraz helyen, például kamrában, spájzban, felbontás és/vagy felhasználást követően hűtőszekrényben.
378 kcal
20.5 g
6 g
50.8 g
A sertesmájat egy éjszakára áztasd tejbe. Elkészítés előtt akár meg is sózhatod: puha marad.
Beküldő: Margó