Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

RECEPTEK csicseriborsó HOZZÁVALÓVAL

...

Leírás

A csicseriborsó az utóbbi évek egyik legkedveltebb alapanyaga lett. Készülhet belőle leves, főzelék, saláta, zöldségekkel gazdagított főétel, ám krémes változata avagy ahogyan a legtöbben ismerik, a humusz a legnépszerűbb. Nem véletlenül, hiszen egészséges, nagyon finom és gyorsan elkészíthető. Ja, és akkor ne feledkezzünk meg a falafel gombócokról sem, amelynek legfőbb hozzávalója.

Veganok és húsevők is találnak magunknak csodásan finom csicseriborsóval készíthető recepteket. Próbáljatok ki minél többet!

A lenti táblázatban megadott tápértékek a szárított csicseriborsóra értendőek. Vízbe áztatva, megfőzve az energiatartalma 164 kcal/100 g, a fehérje 8,9 g, a zsír 2,6 g, míg a szénhidrát 19,8 g.


Mikor vegyem meg?

Élelmiszerboltokban, reform ételeket árusító üzletekben kínálják. Szárított formában vagy konzervben is kapható egész évben.

Hol tároljam?

Felhasználás előtt hűvös, száraz helyen, például kamrában, spájzban, felbontás és/vagy felhasználást követően hűtőszekrényben.

Tápérték (100g)

Energia

378 kcal

Fehérje

20.5 g

Zsír

6 g

Szénhidrát

50.8 g