A bulgur tört búza avagy búzatöret, amely a keleti konyhák egyik legnépszerűbb alapanyaga. S mivel hazánkban is gombamódra nyílnak a török éttermek, méltán lett ismert és kedvelt köretféle nálunk is. Ám nemcsak rizshelyettesítőként fogyaszthatjuk, mert készíthetünk belőle salátát, de levesbetétként is megállja a helyét. Sőt, még desszertként is használhatjuk.
A megadott tápanyagértékek vízben főtt bulgurra értendők.
Szerencsére már bármikor kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben, bioboltokban.
Száraz, hűvös helyen, kamrában, spájban a csomagoláson feltüntetett időpontig.
83 kcal
3.1 g
0.2 g
18.6 g
Ha sok szép petrezselyemzöldem van, jól megmosom és összeaprítom, a jégkockatartót megtöltöm vele, és engedek rá vizet, majd a fagyasztóba teszem. Ha megfagyott, kitördelem belőle a petrezselyemkockákat, zacskóba teszem, és így teszem vissza a fagyasztóba. Levesekbe, burgonyára használom, olyan, mintha frissen vágtam volna össze.
Beküldő: Katusmami