Az avokádó a legkrémesebb gyümölcs. Tudtad, hogy Mexikó területén már sok ezer évvel ezelőtt is fogyasztották? Persze, ekkor még vadon termett, de az indián lakosság körében nagyon kedvelt volt. Nem véletlenül. Önmagában fogyasztva is nagyon finom, de talán a legtöbben avokádókrémet avagy guacamole-t készítenek belőle. Nos, a krémen felül számtalan módon fogyasztjuk: feltétként pizzára, tésztákhoz is nagyon jól illik, szendvicsek, saláták különleges alapanyaga. Nagyon értékes olajokat, vitaminokat, ásványi anyagokat tartalmaz. Érdemes az érett fajtákat választani.
Egész évben kapható.
Az érett avokádót minél hamarabb fogyaszd el, előtte a hűtőben javasolt tárolni. Az éretlen, kemény és zöld avokádó néhány nap alatt szobahőmérsékleten utóérik.
160 kcal
2 g
14.7 g
1.8 g
Ha paprikás csirkét készítesz, előbb mindig főzd ki a galuskát, majd annak főzőlevével kanalanként engedd fel a fővő csirkét. A lisztes forró víz még selymessebbé teszi a pörkölt levét.
Beküldő: Mami Zsuzsija