Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

RECEPTEK avokádó HOZZÁVALÓVAL

...

Leírás

Az avokádó a legkrémesebb gyümölcs. Tudtad, hogy Mexikó területén már sok ezer évvel ezelőtt is fogyasztották? Persze, ekkor még vadon termett, de az indián lakosság körében nagyon kedvelt volt. Nem véletlenül. Önmagában fogyasztva is nagyon finom, de talán a legtöbben avokádókrémet avagy guacamole-t készítenek belőle. Nos, a krémen felül számtalan módon fogyasztjuk: feltétként pizzára, tésztákhoz is nagyon jól illik, szendvicsek, saláták különleges alapanyaga. Nagyon értékes olajokat, vitaminokat, ásványi anyagokat tartalmaz. Érdemes az érett fajtákat választani.

Mikor vegyem meg?

Egész évben kapható.

Hol tároljam?

Az érett avokádót minél hamarabb fogyaszd el, előtte a hűtőben javasolt tárolni. Az éretlen, kemény és zöld avokádó néhány nap alatt szobahőmérsékleten utóérik.

Tápérték (100g)

Energia

160 kcal

Fehérje

2 g

Zsír

14.7 g

Szénhidrát

1.8 g