Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Receptek az ünnepi asztalra

Ahogy araszolunk az esztendő vége felé, egyre többet törjük a fejünket azon, vajon mit varázsoljunk az ünnepi asztalra. Az alábbi linkekre kattintva remekbe szabott receptek közül választhatod ki az ízlésednek leginkább megfelelő fogásokat, amelyekkel biztosan részed lesz a legnagyobb dicséretben: családod elismerésében.

 

Ha biztosra akarsz menni, és nem kísérleteznél a karácsonyi vacsorával, próbálkozz ezekkel a receptekkel!

Biztos receptek >>>

 

A legemlékezetesebb ünnep, a legfinomabb vacsora a karácsonyi. Ha valami újat szeretnél főzni idén, nézz körül itt!

Ünnepi étkek receptjei >>>

 

 

Halat, vadat, s mi jó falat... És tényleg, a hal olyan finom, szemünk-szánk ingere. Mégis kevés halat eszünk. Pedig aki csak rántva és paprikás levesként ismeri (ami finom, félreértés ne essék), az még semmit sem tud a halételekről. Mi most egy kicsit változatosabb recepteket ajánlunk...

Halételek >>>

 

A tél és a Karácsony szinte elképzelhetetlen nélküle. Jellegzetes aromája és illata összetéveszthetetlen. Sokan idegenkednek tőle, sokan viszont ha tehetik, minden téli fogáshoz felhasználják ezt a mennyei ízű csonthéjast.

Mennyei diós recepteket találsz itt >>>

 

 

A "Morzsálósok" is készültek: azokat a recepteket osztják meg velünk, amit ők készítenek el szeretteiknek és barátaiknak évről-évre az ünnepi asztalra. Van közöttük hagyományos, modern és egészen különleges recept is.

A Morzsáló karácsonyi válogatása >>>

 

Volt idő, amikor óriási eseménynek számított egy ajándékba kapott napsárga gyümölcs. Bár már az év minden napján hozzáférhető nálunk is, valahogy mégiscsak a télhez kapcsoljuk a narancsot, amelyből nagyszerű ételek készíthetők.

Illatos-narancsos finomságok >>>

 

A gyöngysorként csillogó izzósorok, az ablakokban ácsorgó Mikulás csokik, és lelkesen vásárló emberek tömege azt jelzi: a Karácsony bizony közeleg. Teremtsünk otthon is ünnepi hangulatot, és süssünk gyümölcskenyeret!

Püspök- és gyümölcskenyér válogatás >>>

 

Ki gondol decemberben égig érő pálmafákra, tűzforró tengerparti homokra, a tenger mellett ringatózó nyugágyra! Hiszen a tél, az ünnep elképzelhetetlen ropogó tűz, hófödte háztetők, jégvirágok nélkül. Ha mégis visszasírod a nyaralás pillanatait, itt az idő, hogy az ünnepi asztalra varázsolj néhány egzotikus fogást. Íme néhány remekbe szabott recept.

Ünnepi egzotikus receptek >>>

 

És végül, de korántsem utolsó sorban: következzenek az édes örömök! Az ünnephez hozzátartoznak a finom aprósütemények és torták is, amelyekből igazán nagy a választék. Nem egyszerű, de irigylésre méltó feladat kiválasztani a legfinomabbat!

Édes örömök 1. >>>
Édes örömök 2. >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss