A bodzavirágos piskótatekercs rebarbarás krémmel elkészítéséhez a porcukrot és a vaníliás cukrot tegyük bele a keverőtálba, majd adjuk hozzá az egész tojásokat, és pár perc alatt, robotgéppel keverjük jó habosra. Amikor már jó habos, állandó keverés mellett, csorgassuk hozzá a forró vizet, majd keverjük még 1-2 percig. A lisztet szitáljuk hozzá a cukros-tojásos habhoz, adjuk hozzá a lecsipkedett bodzavirágot, majd fakanállal, óvatosan keverjük, forgassuk össze.
Egy gáztepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd egyenletesen kenjük rá a masszát. (kb. 37x33 cm-es gáztepsit) Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb.15 perc alatt süssük készre. (Én légkeverésnél 160 fokon, 15 percig sütöttem.)
Egy nagyobb sütőpapírt enyhén szórjunk meg liszttel, majd a sütőből kivett tésztát rögtön fordítsuk rá. Ezután óvatosan húzzuk le róla a sütőpapírt, majd egy nedves konyharuhával takarjuk le a tésztát. (A konyharuhát alaposan csavarjuk ki, hogy éppen csak nedves legyen.) Amikor a tészta már éppen csak langyos, vegyük le a konyharuhát, és a sütőpapírral együtt tekerjük fel, majd úgy hagyjuk teljesen kihűlni.
A rebarbara külső, hártyás részét húzzuk le, majd vágjuk fel kisebb darabokra. Ezután adjuk hozzá a cukrot, öntsük fel annyi vízzel hogy éppen csak ellepje, majd pár perc alatt főzzük puhára. Ezután tegyük egy szűrőbe, alaposan csepegtessük le, majd botmixerrel pépesítsük. Végül hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt a krémhez kevernénk.
A mascarponéhoz adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot és az őrölt fahéjat, majd keverjük simára. Ezután kanalanként keverjük hozzá a rebarbara pépet, arra figyelve, hogy nehogy túl lágy legyen a krém. A habtejszínt a habfixszel verjük fel kemény habbá, majd egy keverőkanállal, apránként keverjük hozzá a krémhez.
Ezután a teljesen kihűlt piskótát tekerjük ki, majd egyenletesen kenjük rá a krém 2/3 részét, majd óvatosan tekerjük fel. A maradék krémmel ezután kívülről is vonjuk be a piskótát, majd tegyük be a hűtőbe 1-2 órára hogy a krém teljesen megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.
Tálalás előtt vegyük ki a piskótatekercset a hűtőből, ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk. A tészta nagyon könnyű és jól érződik benne a bodza íze, melyhez jól illik a rebarbarával ízesített habkönnyű krém. - kgizike
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!