Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Rebarbarás-szamócás pite

Hozzávalók

  • 1 csomag omlós tészta
  • 35 dkg rebarbara
  • 45 dkg eper
  • 3 ek barna cukor
  • 1 db citrom
  • néhány ek eperlekvár
  • 20 dkg darált mandula
  • 2 dkg kukoricakeményítő
  • 1 db tojássárgája

Elkészítés

    1. Nyújtsuk ki a tésztát 3-4 mm vastagságúra. Béleljünk ki néhány apróbb formát a feldarabolt tésztával, szurkáljuk meg villával, és süssük 180 fokon 10–15 percig.
    2. A töltelékhez tisztítsuk meg a rebarbarát, és vágjuk 2 cm-es darabokra. A megtisztított szamócát aprítsuk fel, és adjuk rebarbarához a cukorral és a citrom lereszelt héjával együtt. Pároljuk puhára közepes lángon. Keverjük hozzá a lekvárt, és főzzük együtt néhány percig. Végül adjuk hozzá a darált mandulát és a keményítőt.
    3. Töltsük meg a kosárkákat a gyümölcsös krémmel. A tetejére vágjunk derelyevágóval recés csíkokat a megmaradt omlós tésztából. Kenjük át a felvert tojással, és süssük 180 fokon 15–20 percig, míg a teteje aranysárga nem lesz.
A tölteléket elkészíthetjük egy nappal korábban, így másnap könnyebb lesz vele a munka, és az omlós tészta sem zsírosodik ki.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin