Rebarbarás pite

default user icon
4 3.5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók kb. 16 szelethez:
  • 65 dkg rebarbara
  • 2 csapott evőkanál cukor
  • 2 evőkanál darált mandula vagy dió
  • 1 csipet őrölt fahéj
  • 8 dkg vaj/ margarin+1 evőkanál a formához
  • 8 dkg porcukor+a szóráshoz
  • 2 tojás
  • 1 teáskanál reszelt citromhéj
  • 20 dkg liszt
  • 2 lesimított teáskanál sütőpor

Elkészítés

    Előkészítés: A rebarbarát meghámozzuk, megmossuk, 4–5 cm-es darabokra vágjuk. Cukorral, fahéjjal, darált mandulával összekeverjük. A tepsit kivajazzuk. A sütőt 180ºC-fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük.
    Elkészítés: A vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a porcukrot, apránként a felvert tojásokat, csipet sót és a citromhéjat. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és összedolgozzuk a vajas masszával. Ha túl kemény a tészta, 1–3 kanál tejjel lágyítjuk. Kibéleljük a tepsit úgy, hogy a tészta széle kimagasodjék. Bekenjük 1 evőkanál olvasztott vajjal, és rászórjuk a rebarbarás keveréket. Mérsékelt tűzön kb. 40 percig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, nem túl vékony szeletekre vágjuk, tetejét porcukorral behintjük.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Török Mária 3 évvel ezelőtt
Két kanál cukor ennyi rebarbarához? Kizárt. hogy ehető!
Tamás 5 évvel ezelőtt
Én ma kipróbáltam a receptet, habár kellett impróznom egy keveset. Szurkoljatok, hogy jó legyen :)
Kaptás Hajnalka 9 évvel ezelőtt
Nos,én is kipróbáltam....szerintem kevés a liszt a tésztában,én még kb.10 dekát hozzátettem,és így amennyisége is megfelelő lett.Ami a savanyúságot illeti...tényleg marha savanyú,vagy több-jóval több-cukrot kell beletenni,vagy-ami nálam bevált-a kész,még meleg sütire jó nagy adag mézet csurgatni,kissé "beledolgozni"...így viszont isteni lett!
11 évvel ezelőtt
hát gyerekek, nem tudom... nem vagyok egy béna szakácsnő, de ebben túúúl kevés a tészta, és iszonyat savanyú, pedig édesszájú sem vagyok...

Hasonló Receptek

Magazin