Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rebarbarás muffin

15 perc
egyszerű
olcsó
12 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kockára vágott rebarbarát összekeverjük a 3 dkg cukorral, és állni hagyjuk.
  2. A sütőt 180°C-ra /légkeverésesnél 160 °C / előmelegítjük, és a muffin tepsi mélyedéseibe papír kosárkákat rakunk.
  3. Egy nagyobb tálban összekeverjük a lisztet, cukrot, sütőportés a sót. Egy másik tálban felverjük a tojásokat, hozzáadjuk a langyos vajat.
  4. Beleforgatjuk a lisztes keveréket, és a lecsepegtetett rebarbara kockákat. A forma mélyedéseit megtöltjük a kissé sűrű masszával, a sütőben /középen/ kb. 20-30 percig sütjük.
  5. Sütőből kivéve 5 percig pihentetjük, majd rácsra téve hűlni hagyjuk. Díszíthetjük keményre vert tejszínhabbal, eperrel vagy rebarbara kockával, ízesíthetjük likőrrel, eperszörppel.

még több isteni muffin >>>

eperrel készült ételek >>>

minden, amit a rebarbaráról tudni érdemes >>>

Megjegyzés

A keményre vert tejszínhabot tegyük csillagcsöves nyomózsákba, adjunk hozzá kevés likőrt, vagy .szörpöt, kissé oszlassuk el, és így nyomjuk a mintát. A tészta lefagyasztható, fogyasztás előtt kb. fél órával vegyük ki. Tetejét megszórhatjuk porcukorral, kenhetünk rá cukor vagy csoki mázat. - buksz39

Ezek is érdekelhetnek

Friss