Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Rebarbarás muffin

Hozzávalók

  • 17,5 dkg rebarbara (tísztított, apró kockára vágott)
  • 3 dkg cukor
  • 20 dkg liszt
  • 12,5 dkg cukor
  • 1 tk sütőpor
  • 1/4 tk só
  • 12,5 dkg vaj (puha)
  • 2 db tojás

Elkészítés

    1. A kockára vágott rebarbarát összekeverjük a 3 dkg cukorral, és állni hagyjuk.
    2. A sütőt 180°C-ra /légkeverésesnél 160 °C / előmelegítjük, és a muffin tepsi mélyedéseibe papír kosárkákat rakunk.
    3. Egy nagyobb tálban összekeverjük a lisztet, cukrot, sütőportés a sót. Egy másik tálban felverjük a tojásokat, hozzáadjuk a langyos vajat.
    4. Beleforgatjuk a lisztes keveréket, és a lecsepegtetett rebarbara kockákat. A forma mélyedéseit megtöltjük a kissé sűrű masszával, a sütőben /középen/ kb. 20-30 percig sütjük.
    5. Sütőből kivéve 5 percig pihentetjük, majd rácsra téve hűlni hagyjuk. Díszíthetjük keményre vert tejszínhabbal, eperrel vagy rebarbara kockával, ízesíthetjük likőrrel, eperszörppel.

    még több isteni muffin >>>

    eperrel készült ételek >>>

    minden, amit a rebarbaráról tudni érdemes >>>

Megjegyzés

A keményre vert tejszínhabot tegyük csillagcsöves nyomózsákba, adjunk hozzá kevés likőrt, vagy .szörpöt, kissé oszlassuk el, és így nyomjuk a mintát. A tészta lefagyasztható, fogyasztás előtt kb. fél órával vegyük ki. Tetejét megszórhatjuk porcukorral, kenhetünk rá cukor vagy csoki mázat.

buksz39
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin