Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rebarbarás morzsasüti (crumble)

5/5
60 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 10 rebarbaraszár
  • 4 evőkanál víz
  • 1 evőkanál őrölt gyömbér
  • 8 evőkanál barna cukor
  • 11 dkg vaj
  • 11 dkg barna cukor
  • 18-20 dkg liszt
  • A tálaláshoz:
  • tejszín és egy kis vaníliás cukor vagy vaníliakrém

Elkészítés

Elkészítés: A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

A rebarbarákat feldaraboljuk (én olyan 4-5 cm-es darabokra szeleteltem), és egy lábasban feltesszük főni 4 evőkanál vízzel és a 8 evőkanál cukorral. Vigyázat, nagyon hamar megfő, pár perc forrás után nézzünk rá: ha már puha, de még nem esik szét, akkor jó. Ha kész, rászórjuk a gyömbért, és egy tűzálló tálba önjük (vizestül).

Ezután elkészítjük a morzsát: a lisztet, a 11 dkg cukrot és a vajat jó alaposan összemorzsoljuk, a rebarbarák tetejére szórjuk, majd betesszük a sütőbe. 35-45 percig sütjük.

Melegen vagy langyosan a legfinomabb (de remekül melegíthető másnap a mikróban) - nagyon jól illik hozzá minden tejszínes és vaníliás íz.

Megjegyzés



További fotók, receptek a Rachel és a csokigyár blogban! - arahel

Ezek is érdekelhetnek