Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rebarbarás-mogyorós pite

MME MME
5/5
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 50 dkg átszitált finomliszt
  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg porcukor
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • száraz fehérbor
  • csipet só
  • A töltelékhez:
  • 1,5 kg rebarbara
  • 25 dkg kristálycukor
  • 5 dkg pirított őrölt mogyoró
  • 5 dkg búzadara
  • 1 dl víz

Elkészítés

Elkészítés: A töltelékhez a rebarbarát megtisztítjuk, és 2 cm-es darabokra vágjuk. A cukorral és a vízzel 5—10 percig főzzük (vigyázzunk, gyorsan puhul), majd lecsepegtetve hagyjuk kihűlni.

A tésztához a lisztet elmorzsoljuk a vajjal és a cukorral. Hozzáadjuk a tojást, a sót, az őrölt fahéjat és annyi száraz fehérbort, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. Gyorsan dolgozzunk, rövid ideig gyúrjuk, így porhanyósabb lesz.

A tészta egyik felét kinyújtjuk, és kikent tepsibe tesszük. Meghintjük az őrölt mogyorós darával, majd rátesszük a rebarbarát. A tészta másik felét is kinyújtjuk, és ráhelyezzük a rebarbara tetejére, majd villával megszurkáljuk.

Előmelegített, nem túl forró sütőben világosra sütjük. Tálaláskor meghinthetjük vaníliás cukorral.

Ezek is érdekelhetnek

Friss