Elkészítés: A töltelékhez a rebarbarát megtisztítjuk, és 2 cm-es darabokra vágjuk. A cukorral és a vízzel 5—10 percig főzzük (vigyázzunk, gyorsan puhul), majd lecsepegtetve hagyjuk kihűlni.
A tésztához a lisztet elmorzsoljuk a vajjal és a cukorral. Hozzáadjuk a tojást, a sót, az őrölt fahéjat és annyi száraz fehérbort, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. Gyorsan dolgozzunk, rövid ideig gyúrjuk, így porhanyósabb lesz.
A tészta egyik felét kinyújtjuk, és kikent tepsibe tesszük. Meghintjük az őrölt mogyorós darával, majd rátesszük a rebarbarát. A tészta másik felét is kinyújtjuk, és ráhelyezzük a rebarbara tetejére, majd villával megszurkáljuk.
Előmelegített, nem túl forró sütőben világosra sütjük. Tálaláskor meghinthetjük vaníliás cukorral.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre