Elkészítés: A réteslisztet 20 dkg vajjal, 10 dkg porcukorral, kevés
reszelt citromhéjjal, a tojással - és esetleg 1 kanál tejföllel - összegyúrjuk. A simára kidolgozott tésztát 1-2 órát hideg helyen
pihentetjük.
Közben a megtisztított rebarbarát 3-4 centiméteres darabokra vágjuk, és nagyon kevés vízben félpuhára pároljuk, majd leszűrjük, leturmixoljuk, és elkeverjük 3 evőkanál cukorral és ugyanennyyi búzacsírával.
A tésztát 1/2 cm vastagra nyújtjuk, fánkszaggatóval korongokat szúrunk ki belőle. Egy-egy korongra 1 kávéskanálnyi rebarbarás tölteléket teszünk, és befedjük egy másik koronggal, a széleket kissé összenyomjuk. A tetejét tojással megkenjük, és előmelegített sütőben, közepes hőfokon megsütjük.
Még melegen vaníliás porcukorral megszórjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre